Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Furuvoll var tidligere dekket av furuskog og myr. Familien har dyrket opp hele eiendommen i tiden 1935 – 1960.  Her har det vært ku, svin, høner og korn. I dag er det grønnsaker, poteter og korn.

Grønnsaker og poteter fra jorde og gardsutsalg

Følgende er tilgjengelig for salg (oppdatert 10.aug.22):

Her drives ”småskalajordbruk” og det tilbys et godt utvalg av alle slags grønnsaker, rabarbra, rabarbrasaft, syltetøy og poteter. Noen ganger tas grønnsakene opp mens dere ser på eller dere gjør det selv. Målet er å kunne levere varene rett fra jordet for fersker kan de ikke bli. Det selges i hovedsak bare egne produkter, men har også noe salg for gode venner og slektninger: honning, egg og ”alvdal-mandel”. Prinsippet er kortreist og norsk.

Barnehager og små grupper

Det er en glede å ta i mot barnehager og andre små grupper på grønnsak- og potetfangst. Vi kan orientere om hvordan vi driver gården i dag og fortelle om historien om gården og spesielt om tømmerstua.

Overnatting i husmannstue/tømmerstue fra forrige århundreskiftet

Surtebakken heter tømmerstua som nylig er flyttet inn på tunet fra et annet sted på eiendommen. Det er et hus med historie og sjel. Tømmerveggene og stilen er bevart. Rommene er møblert med møbler fra garden/familien i perioden 1900 til 1950. De brune tømmerveggene kan fortelle om mye slit. Det er utrolig at en familie med ni jenter og en gutt har vokst opp her og delt arbeid, sorger og gleder. Nå har vi gleden av å tilby fire sengeplasser.

Opplev stemningen ved å tilbringe en natt der du sover i de gamle ”skuvsengene”, får frokosten ved ”svartovnen” i det gamle kjøkkenet og kan slappe av i kammerset. Du kan også ta deg en frisk morgentur blant frodige grønnsaker og kornåker. Kanskje får du se en elg på grønnsakjakt…?

Litt nyere luksus kan vi også tilby: WC og dusj samt kjøkken med elektrisk komfyr og kjøleskap. Det er varmekabler i alle golvene.

Sentralt beliggende

Surtebakken ligger sentralt i forhold til utflukter på Romerike. Det er 20 minutter til flyplassen på Gardermoen og 40 minutter til Oslo, 45 minutter til Kongsvinger.

Dere ser oss fra veien, E16, to km fra Vormsund mot Kløfta. Se plakater ved postkassene.

Åpningstider i butikken etter avtale. Ring på forhånd. 

Du finner oss ved E16, ca to kilometer fra Vormsund i retning Kløfta (kart). Det er plakater langs vegen.

Grønnsakshilsen fra 

Jorun Byboth Elvhaug

 

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn